Skip to content

Persoonlijk profiel Herald Nauta

Herald Nauta

Ik ben Herald Nauta, geboren op 12 mei 1975 in IJlst (Friesland) en ruim twee decennia werkzaam in de energiesector. Met mijn technische en bedrijfskundige achtergrond ben ik actief geweest als leidinggevende bij verschillende bedrijven waarbij ik businessunits heb aangestuurd van 100 tot 200 medewerkers, met een omzet variërend van Euro 30 tot 50 miljoen.

Eén van mijn sterkste punten is de vertaling maken van strategie naar operatie. Dit doe ik door op een authentieke manier te communiceren en door consistent de boodschap te herhalen. Dit zorgt voor vertrouwen en draagvlak in de organisatie en zie ik als belangrijke eerste stap om een verandering tot een succes te maken. 
Voor mij zijn mensen de belangrijkste asset van een organisatie, door hun kennis en vaardigheden op de juiste manier in te zetten kun je écht het verschil maken.

Ik help dan ook op een pragmatische manier en met een toekomstgerichte visie sturing te geven aan de organisatie. Bovendien zoek ik altijd naar eenvoud en verbetering in de dagelijkse werkzaamheden om efficiëntere processen te realiseren. Hier profiteren zowel u, uw klanten als uw medewerkers van, vanwege de lagere kostprijs en snellere levering die geboden kan worden. Kortom: Met minder inspanning een beter resultaat!

Met mijn kwaliteiten en expertise bied ik bedrijven in de energiesector de gewenste versnelling, door de strategie helder te vertalen naar de operatie en op authentieke wijze draagvlak te creëren. Door het werpen van een frisse blik op de dagelijkse uitvoering van het werk help ik bedrijven in de energiesector om de doorlooptijden van projecten te verkorten en de kostprijs te verlagen.

Daarnaast bied ik de mogelijkheid om uw organisatie inzicht te geven in de te maken “make or buy” beslissingen vanaf ontwerp tot en met de uitvoering.
Startups kan ik helpen aan de juiste ingangen bij de gevestigde bedrijven om in de benodigde kennis en ervaring te voorzien. In deze dynamische wereld wil ik graag mijn kennis, ervaring en opgebouwde netwerk als interim dienst aanbieden.

Ik ben in te huren als business manager, transitiemanager of projectmanager bij vrijwel iedere organisatie die te maken heeft met energie-gerelateerde vraagstukken. Vanwege mijn grote passie en interesse in de energietechniek en de dynamiek die de energietransitie teweeg zal brengen, wil ik graag mijn kennis en ervaring inzetten voor de energiesector.