Skip to content

Transitie­management Op authentieke wijze veranderen

Transitie­management

Grote maatschappelijke verschuivingen liggen veelal ten grondslag aan de term transitiemanagement. Het grootste verschil ten opzichte van regulier verandermanagement is de multidisciplinaire invalshoek die gebruikt wordt om de maatschappelijke verschuiving te kunnen absorberen.

Dit maakt transitiemanagement één van de belangrijkste taken van gevestigde bedrijven. Vooral grote en langer bestaande bedrijven hebben moeite met de wendbaarheid die nodig is om de ontwikkelingen te kunnen volgen.

De maatschappij lijkt steeds sneller te veranderen en mee veranderen wordt steeds lastiger. Transitiemanagement wordt dus steeds belangrijker, niet alleen om mee te kunnen met de maatschappij, maar ook om te voldoen aan nieuwe wet en regelgeving.

Als interim transitie manager bied ik zowel overheden als commerciële partijen een oplossing die óók van buiten kijkt naar uw organisatie. De externe blik zorgt voor verfrissing, voor nieuwe inzichten en doorbreking van de tunnelvisie.

Daarnaast zal ik ondersteuning bieden of de leiding nemen tijdens het implementeren van organisatie- of proceswijzigingen met mandaat vanuit de directie. Hierbij wil ik aanhaken in de ontwerpfase van het verandertraject om de achtergrond van de keuzes te kunnen doorgronden en randvoorwaarden te creëren voor de uitrol van de veranderingen.